Інформмікс “Декларація прав людини: істина, що не потребує доказів”

screenshot-from-2016-12-09-123341

08.12.2016 р. о 12.00 год. на абонементі ЦБ (вул. К.Данила, 16) “Світовий маніфест гуманізму” (До проголошення Декларації прав людини).

10.12.2016 р. День прав людини. Права людини – це права та свободи, які кожна людина має виключно на тій підставі, що вона є людиною , і які, таким чином, є одинаковими для всіх людей.

Конкретний обсяг прав людини визначається законодавством тієї правової системи, в умовах якої людина перебуває.

Сучасне розуміння прав людини склалося після Другої світової війни. Кульмінацією цього процесу стало проголошення “Загальної декларації прав людини” Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року.                                    

Перша стаття ”Загальної декларації прав людини” проголошує, що всі люди народжуються  вільними у своїй гідності та правах. Для роботи над підготовкою документу була утворена комісія з прав людини. Членство в комісії за задумом  повинно було представляти все людство. До комісії увійшли представники  Австралії, Бельгії, Чілі, Китайської Республіки, Куби, Єгипту, Франції, США, Радянського Союзу, Югославії та ін. Очолив підготовку проєкту Декларації за дорученням генерального секретаря ООН канадець Джон Петерс Гамфрі, який незадовго до того був призначений директором Відділу прав людини ООН.                              

Якщо ж певне право людини не отримало конституційного закріплення з боку держави, воно визначається на основі міжнародних актів.

Захід призначений для широкого кола читачів.

Відповідальна за проведення бібліотекар абонементу ЦБ Микитюк Уляна.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top