Інформ-реліз «Червона стрічка на шарі озону, кличе людей на допомогу».

     Генеральна Асамблея ООН проголосила 16 вересня Міжнародним днем захисту озонового шару. Цей день відзначається з 1995 року у згадку про підписання Монреальського протоколу щодо необхідності збереження озонового шару, який фільтрує сонячне проміння і попереджає шкідливий вплив ультрафіолету на поверхню Землі. Для того, щоб краще дізнатись про роль озонового шару для життя кожного живого організму, про речовини, що його руйнують та чому це небезпечно, працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька,188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради 16.09. 2023 р. провели інформ-реліз «Червона стрічка на шарі озону, кличе людей на допомогу».  

З розповіді бібліотекарки присутні дізнались, що озоновий шар захищає всі організми та екосистеми Землі, включаючи здоров’я людини, від згубного впливу ультрафіолетового випромінювання Сонця. Бібліотекарі розповіли, що призводить до руйнування озонового шару. Це в першу чергу необдумана діяльність людства, виробництво і використання озоноруйнівних речовин у різних видах промисловості. Значної шкоди озоновому шару завдають воєнні дії. Особливо свій внесок у цей процес додає реактивна авіація, що викидає в атмосферу сполуки азоту і сірки. Через це в атмосфері утворюються озонові діри та збільшується ультрафіолетове випромінювання на поверхні Землі. Тому перед усіма країнами світу стоїть першочергове завдання – берегти та відновити загальний вміст озону в стратосфері.

Працівники бібліотеки наголосили, що людині під силу зберегти озон, хоча б на побутовому рівні. А саме:

  1. Менше використовувати пластику.
  2. Пересісти з власних автомобілей на громадський транспорт.
  3. Уникати використання хімічних добрив у сільському господарстві (через них утворюються парникові гази) і замінити їх на органічні.

Читачі переглянули книги, представлені на книжковій виставці “Озоновий шар – захист Землі”.

Відповідальні працівники бібліотеки-філії №6

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top