Історична довідка “Символ свободи і незалежності”

19 лютого 1992 року Верховна Рада України своєю постановою затвердила Державний Герб незалежної України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті – національний символ українців, який поєднує в собі дух нашого народу, підкреслює свободолюбство та незалежність, зв’язує між собою покоління українців.

Зображення герба розміщується на печатках органів державної влади і державного управління, службових посвідченнях, штампах, бланках державних установ, грошових знаках та знаках поштової оплати. Вже багато століть герб єднає українців. 

З метою відзначення цієї важливої подій 17.02.2023 року працівники бібліотеки-філії №6 Івано-ФранківськоїМЦБС Департаменту культури міської ради своїм користувачам  надали історичну довідку “Символ свободи І незалежності”.

З розповіді бібліотекарки присутні дізналися, що офіційне зображення державного герба УНР з’явилося 22 березня 1918 року – рівно через два місяці після проголошення її незалежності IV Універсалом Центральної Ради. Цікаво знати, що найбільший в Україні тризуб розташовується в Івано-Франківській області. Він був викладений з білого каменю в 1992 р. на схилі гори. Під гербом викладено рік і слово «воля». В книгах, поданих на виставці “Символ державної величі” простежується шлях знаку тризуба від містичного символу напівлегендарних часів до національного символу та Державного Герба України. 

Відповідальні – працівники бібліотеки-філії №6.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top