Історична панорама “Запровадження християнства в Київській Русі:правда і вигадки”

Датою офіційного запровадження християнства як державної релігії Київської Русі вважається 988 рік.

У багатьох працях подія ця, безперечно, великої ваги, оцінюється як одночасне і загальне прозріння руського народу, що настало внаслідок прозріння самого Володимира Великого. Хрещення стало апогеєм кількасотрічного процесу християнізації. Володимир обрав саме християнство, збагнувши його духовну глибину. 28 липня Україна має відразу два приводи для святкувань – Хрещення Київської Русі – України та День пам`яті хрестителя Русі князя Володимира Великого.

29 липня 2018 р. в читальному залі ЦБ (вул.П.Орлика,5) протягом дня відбулася історична панорама “Запровадження християнства в Київської Русі: правда і вигадки” (до 1030- річчя від дня хрещення України-Русі).

У програму історичної панорами увійшла розгорнута інформація про зміст цієї події, її історичне значення; однойменна книжкова виставка та тематичне відео: “Хрещення Русі: міфи та реальність.” Бібліотекар читального залу Ірина Казакова ілюструвала свою розповідь цікавими фактами та уривками з історичної хроніки: ”У літо 988-ме вийшов Володимир зі священиками на Дніпро і зібралося там люду сила-силенна. Забрели у воду, і стояли там одні по шию, інші по груди, дехто тримав дітей. Священики ж стояли на місці і творили молитви. Охрестившись розійшлись по домівках. Отже, з цього дня християнство стало державною релігією Київської Русі…”

Присутні проявляли активну зацікавленість цією подією , ділилися власним баченням значимості введення християнства для українського народу.

Відповідальна за проведення заходу Ірина Казакова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top