Історична інформина на абонементі ЦБ “В українську державність ми віруємо, українську державність ми ісповідуємо…”

11 травня 2019 р. о 15.00 на абонементі ЦБ (вул.К.Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулась історична інформина: ”В українську державність ми віруємо, українську державність ми і сповідуємо…” до 140-ї річниці від дня народження Симона Петлюри (10.05.1879-1926), Голови Директорії УНР.

Бібліотекар ознайомила користувачів бібліотеки з історичною постаттю, яка привертає увагу своєю неоднозначністю. Суперечки навколо постаті не вщухають протягом багатьох десятиліть.Перш за все, Симон Петлюра – український державний військовий та політичний діяч. публіцист, літературний і театральний критик, голова Директорії УНР, борець за незалежність України.

Єврейські погроми в Україні стали чорною плямою у визвольній боротьбі українського народу за вільне життя. І хоча Петлюра засуджував єврейські погроми і докладав навіть певних зусиль для їх припинення, історична правда каже і про інший “бік медалі”, тому постать Петлюри привертає до себе увагу сучасників та істориків, спонукає до піднесення імені з одного боку та паплюження з іншого. Проте. однозначно, ця людина надзвичайно цікава як реальна особистість .

До уваги була пропонована книжкова виставка, до якої з цікавістю підходили користувачі.
Масовий захід підготовила бібліотекар абонементу ЦБ Лисенко Л.С., захід призначений для широкого кола користувачів.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top