Історичний екскурс містом учасників клубу “Люди золотого віку”

09.06.2021 року для учасників клубу “Люди золотого віку” читального залу ЦБ (вул. П. Орлика, 5)  Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради була організована та проведена чудова історична екскурсія-мандрівка вулицями нашого міста, Івано-Франківська, яке для більшості є знайомим з дитинства. Добре знайомі місця сприймаються сьогодні по-особливому, адже споглядаються вони через призму часу (віків). Гід – Володимир Бакала, історик за фахом, провів знайомими вуличками із розповідями про Палац Гартенбергів, медакадемію, Катедральний собор, Бастіон, тощо. Окрім історичних фактів, він знає і багато цікавої, унікальної інформації про ці локації міста і вміє оповіддю захопити слухачів.

Цей червневий літній день видався погожим, теплим і сонячним, тому сховавшись в тінь дерев від палючого сонця біля муру Бастіонуякий дає свою прохолоду, кожен учасник клубу, поринаючи в ті далекі дні, немов би здійснив подорож у часі. Уява малювала рицарів, кінноту і запеклий бій, величну постать Станіслава Потоцького, а потім вже й гомін ринку, і вишукане товариство станіславівських панянок, і мармулядову пожежу, в полум’ї якої горіла ратуша, а також зустріч Івана Франка з інтелігенцією міста, Руська трійця, і ще багато величних фрагментів-спогадів історичного минулого…
Люди золотого віку – авдиторія цікава – активно обговорювали й охоче розповідали про все, що їм відомо про наше місто. Іван Кухар, Мирон Левицький – теж знавці історії, дискутували з п. Володимиром на професійному рівні.
Така подорож містом – незабутня, й спонукає вивчати і досліджувати історичне минуле рідного Івано-Франківська.

Відповідальна – Тарновецька-Мороз І.Д.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top