Історичний екскурс «Я так її люблю мою Україну»

Пилип Орлик (1672-1742) був людиною висококультурною, європейцем в повнім розумінні цього слова… Він належав до людей барокової доби, просякнутих глибокою релігійністю… Життя примушувало його до компромісів, але душа залишалася чесною і щирою, здатною до найбільших обмежень і самопосвяти.

11 жовтня в бібліотеці-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся історичний екскурс «Я так її люблю мою Україну».

Бібліотекарі познайомили присутніх з життям та діяльністю гетьмана-емігранта, розповіли про непростий життєвий шлях Пилипа Орлика, який він пройшов від писаря до гетьмана, про його життя на вигнанні, дипломатичну працю щодо визволення України.

Його Конституція – унікальний історичний документ, написаний латиною і тогочасною українською мовою, є не лише цінним юридичним документом, а і яскравим свідченням сподівань і прагнень українського суспільства.

До уваги читачів запропоновано виставку «Пилип Орлик – гетьман у вигнанні». В експозиції представлені книги та статті з періодичних видань.
Відповідальна за проведення Подолецька Г.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top