Історичний етюд “І подвигу не буде забуття, допоки світ живе під небесами” /до дня героїв Крут/

Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі. 

«Ще юнаки, ще майже діти, А навкруги і смерть, і кров. “На порох стерти, перебити!” — Іде на Київ Муравйов. Полків його не зупинити, Та рано тішаться кати: Коли стають до зброї діти, Народ цей — не перемогти!»

З 26 січня 2023 року центральна бібліотека для дітей Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради проводить для відвідувачів виставку-історичний етюд «І подвигу не буде забуття, допоки світ живе під небесами», що присвячена дню героїв Крут.

Мета виставки-історичного етюду – дати фактичну довідку про бій під Крутами, а також викликати емоційний відгук про події, що відбулися на початку ХХ століття. Виставка знайомить відвідувачів з художньою та довідковою літературою про цей бій за Україну, а також з тими, хто холодним ранком 29 січня взяв зброю і пішов захищати країну.

Портрети крутянців! На глядача дивляться спокійні і впевнені очі, інтелігентні обличчя захисників викликають емоційний зв’язок між поколіннями молоді. 

Крутянці стали символом незламності. В  масштабах  всесвітньої  історії  ця  битва  зовсім  невеличка.  Вона  не  є  зразком військового мистецтва, проте битва під Крутами – це символ нескореного духу нашої нації.

Підсилює емоційне сприйняття цих подій репродукція батальної картини Олександра Климка “Бій за Крути”, яку можна оглянути в читальному залі львівської наукової бібліотеки імені Василя Стефаника. Виставка-історичний етюд «І подвигу не буде забуття, допоки світ живе під небесами» триває. Запрошуємо!

Відповідальні за підготовку та проведення заходу – Томілова Л., Телезин Г., Гаманюк Г.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top