Історичний урок “Афганістан: кожна війна має свою ціну”

(15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав)

    Минуло 30 років відтоді, як вивели з Афганістану війська обмеженого контингенту, але рани цієї війни кровоточать і досі. Не можуть матері забути загиблих та покалічених синів, а дружини та діти – своїх чоловіків і батьків. Ми маємо знати про страшні події безглуздої війни і пам`ятати, що серед нас живуть люди, які в свої молоді роки стали свідками і учасниками воєнних подій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом.

18. 02. 2019 року о 15:30 працівники читального залу ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради в рамках виховної години у 9-Б класі ЗШ № 4  (вул. Південний бульвар, 24) провели історичний урок “Афганістан: кожна війна має свою ціну”.

Провідний бібліотекар читального залу ЦБ Надія Каретнікова цікаво і лаконічно розкрила в своєму виступі причини початку війни, етапи, наслідки та особливості політичного врегулювання афганської війни. Зокрема вона наголосила на сумній статистиці: “Статистика свідчить : 150 тисяч наших співвітчизників, українців, брали участь у цій війні. 3360 не повернулися; з них 3280 загинуло, а 80 пропало безвісти чи потрапили в полон. Понад 8 тисяч були поранені, 3560 стали інвалідами, 550 вдів, 711 сиріт. Такий рахунок Афгану”. Також бібліотекар ознайомила учнів із книгою пам’яті полеглих з Івано-Франківської області, нашої краянки Ольги Слоньовської “В Афганістані, в “чорнім тюльпані”…

 З 13.02 по 18. 02. 2019р.   у читальному залі ЦБ діяла бібліотечна виставка “Афганістан – це рана, що не перестає  боліти…”, яка викликала зацікавленість наших користувачів. Протягом цих днів бібліотекарі презентували читачам матеріали виставки, обмінювалися  коментарями, відповідали на питання.

Відповідальна за проведення заходу провідний бібліотекар читального залу ЦБ Надія Каретнікова.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top