Історичні мініатюри «Події української історії  в  українській літературі»

Історія – скарбниця наших діянь, свідок минулого, приклад і повчання
для сьогодення, застереження для майбутнього…
 М.Сервантес                             

30.03.2023 року в бібліотеці-філії №14 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготовлено і проведено для юнацтва історичні мініатюри «Події української історії в українській літературі».

Важко знайти у світі народ, який має таку нелегку та драматичну історію. Чимало на нашому історичному шляху траплялось складних та суперечливих подій, високих злетів та поразок. Історія України стала невичерпним джерелом для українських авторів, у творах яких відображаються усі події минувшини. Під час заходу юні  користувачі переглянули коротку хронологію подій нашої історії, а бібліотекарка рекомендувала  книги українських письменників, які  описують героїчний шлях  народу: А  .Кащенко «Народні оповідання», А. Лотоцький « Кужіль і меч»;  роман  П. Куліша «Чорна рада»-перший історичний роман української літератури. Також відвідувачів зацікавили твори М. Старицького «Оборона Буші» та І. Франка «Захар Беркут»- про боротьбу нашого народу за незалежність; П. Загребельного «Роксолана»-про полонянку легендарної слави Настю Лісовську із Рогатина та ін.

Сьогодні питання самоідентичності стоїть як ніколи гостро. Українці об’єднуються, демонструючи свій патріотизм та активно концентруючи всю увагу на своїй культурі, мові та історії. Україна – це держава зі славним. величним і водночас трагічним минулим і страшним сьогоденням. Утім варто пам’ятати, що ми –голос своєї держави і творці її майбутнього.
То ж бажаючих дізнатися більше про наш народ та його героїчний шлях до здобуття самостійності запрошуємо до нашої бібліотеки. 

Відповідальна за проведення Капущак В.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top