Бібліотечна мандрівка “Історія кохання, що надихає”

  14 лютого 2024 року у бібліотеці-філії №7 (вул. Дністровська, 22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся захід до Дня святого Валентина на тему «Історія кохання Сулеймана і Роксолани». Бібліотекар МЦБС, письменниця Наталя Волошин розповіла присутнім зворушливу історію кохання українки із чуйним серцем.

Під час дійства зачитувались листи Роксолани, архівні матеріали про її походження, фінансове становище (щодня вона отримувала від Сулеймана платню, розміром 2000 акче у перерахунку на сучасну валюту – 6000 доларів). Відзначимо, що історія кохання Сулеймана і Роксолани змінила долю тогочасного суспільства. Захід відвідали студенти та викладачі ПНУ спеціальності «Менеджмент культурної діяльності». Із вітальним словом звернувся Шикеринець Василь Васильович, професор, кандидат управлінських наук, завідувач кафедри управління соціокультурною діяльністю, шоу-бізнесу та івент-менеджменту. У своєму виступі він відзначив величезну роль книг і бібліотек у нашому житті. Дутчак Олена Іванівна, доцент ПНУ, кандидат історичних наук підсумувала «Кожен із нас є Хюррем і ми рухаємось до Перемоги!».

Цікавим вкрапленням стало ліричне доповнення Марії Федорів. Присутні писали акровірші «Серце», розгадували кросворд «Любов». У подарунок кожен отримав поетичну листівку і «приправу» до святкового столу із циклу книг Ірини Мацко («Мигдаль для серця», «Імбир для душі» та «Шпинат для мізків»). Також присутні мали нагоду ознайомитися із літературою про кохання, представленою на виставці «Мелодія двох сердець».

Матеріали підготувала Волошин Наталія із циклу книг Олександри Шутко.
Відповідальна за захід завідувачка бібліотеки Ірина Тарнавецька-Мороз. 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top