“І доброта, і теплота поєднані у серці мами”

Мама… В усі часи всі народи пов’язували з нею найсокровенніше, возвеличували її як найбільшу святиню. Для кожного з нас саме її образ є найріднішим, найближчим, найдобрішим, найдорожчим ! День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, скільки б приводів для цього не придумали, зайвими вони не будуть ніколи.

Мама — це символ любові і ласки, ніжності і найвірнішого кохання. … І тому не дивно, що найтепліші, найщиріші слова присвячують письменники і поети матерям.

 Важко назвати поета, який би у своїй творчості не звертався до образу матері. Від Шевченкового «Там матір добрую мою ще молодую…» і до сьогоднішніх днів українська поезія складає величальну пісню Матері.

 7.05.2021 року працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька,188), МЦБС, Департаменту культури Івано-Франківської міської ради організували і книжкову виставку «І доброта, і теплота поєднані у серці мами». На ній представлені  поезії Тараса Шевченка, Івана Франка, Дмитра Павличка, Бориса Олійника, Василя Симоненка, Андрія Малишка. Жінка постає в них сильною и водночас ніжною берегинею роду, хранителькою домашнього вогнища, уособлює найвищі моральні цінності. Біля книжкової виставки був зроблений перегляд літератури. Віртуальних користувачів запрошуємо переглянути відеопрезентацію.

Бажаю всім матусям завжди усміхатися, радіти життю і дарувати світло та тепло.

Відповідальна Подолецька Г.І.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top