”Коронація слова” – літературний портрет України”

23 квітня, світ відзначає Всесвітній день книги та авторського права – свято авторів, видавців, критиків, бібліотекарів, читачів і всіх-всіх, хто часом залишається «за лаштунками» книговидання.

Саме в цей день,  23 квітня 2019 року о  14:00, наслідуючи одну з головних цілей свята –  промоція читання і книговидання, привернення уваги до культури писемного слова,  а також до питань авторського права і захисту інтелектуальної власності, працівники абонементу ЦМБ (вул. К. Данила,16)  Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели книгопоказ ”Коронація слова” – літературний портрет України”.

Цитуючи слова ініціаторів проекту  ”Коронація Слова” Тетяни та Юрія Логуш, бібліотекар підкреслила, що ”Коронація Слова” – дзеркало для сьогодення і скарб для майбутніх поколінь. Цей проект створює для нас  нову хвилю української літератури – яскраву, різножанрову, захоплюючу…”

Зважаючи на те, що особливістю впровадження Дня книги на світовому рівні є усвідомлення книжки як потужної зброї у налагодженні миру й нівелюванні соціальних проблем, бібліотекар запропонувала користувачам для перегляду книги Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв та п’єс, представлених однойменною виставкою ”Коронація Слова” – літературний портрет України”. Тут можна було побачити літературні надбання володаря премії ”Гранд-Коронація Слова” за найкращий роман десятиріччя – В. Лиса, золотих  письменників України – Світлани Талан і Люко Дашвар (100-тисячний наклад), переможців конкурсу, лауреатів 1-ї та 2-ї премій: А. Кокотюхи, М. Кідрука, І Роздобудько, В. Гранецької, В. Вдовиченко, М. Іванцової, Н.Доляк,Ж Куяви, З. Ігіної, З Луценко та багатьох інших, всіх не перерахувати. Найбільше зацікавлення викликали книги наших земляків – Ольги Слоньовської (гранд-прі) та Марії Ткачівської.

Така велика кількість відомих літературних імен, ще раз стверджує, що  ”Коронація Слова” сприяє розвитку новітньої української літератури, а завданням конкурсу є пошук нових імен, видання найкращих романів, стимулювання й підтримка сучасного літературного процесу.

Бібліотекар підкреслила, що саме книга втілює творчі поривання людини і її прагнення поділитися власними ідеями і здобутками зі світом, сприяє діалогу, взаєморозумінню і толерантності. Вона подякувала  Центру польської культури та європейського діалогу, який ініціював з нагоди Всесвітнього дня книги та авторського права, разом з бібліотекарями міста, в співпраці з своїми користувачами продукувати відеоролик ”Чому варто читати?”.

Наші волонтери, учасники літературного об’єднання “ LitPlatform”, разом із працівниками бібліотеки, підтримали таку ідею та також підготували невеликий проморолик “Книги – життя, шукаєш натхнення – ЧИТАЙ!!!

Відсвяткуйте ж цей день, завітавши в бібліотеку чи книжковий магазин, придбавши книжку і підтримавши українського видавця або замінивши, наприклад, перегляд телевізора чи гаджета на читання. Адже  саме книга збагачує ваш духовний світ, а читання сповільнює плин часу.

Захід проведений для широкого кола користувачів, відповідальна – Кирста О.М. Відеозйомка – Женя Палійчук, монтаж проморолика -Тарас Гашевський.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top