Різдвяний буклет

Січень – дивовижний місяць року. Приходять різдвяно-новорічні свята, що споконвіку супроводжуються звичаями, традиціями, де щедрівки і колядки залишаються улюбленими святковими піснями. Колядка є отим джерелом, яке наповнює людські серця добротою і щедрістю. Тож недарма їх прийнято називати величальними піснями. Різдвяні колядки з’єднали в собі безліч елементів багатовікової української історії та культури. Від хати до хати йдуть колядники, щоб привітати рідних і знайомих, побажати всіляких гараздів. Адже звичай гласить: чим більше колядників і щедрувальників завітають до помешкання, тим щасливішим буде рік прийдешній для його господарів.

Працівники  бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради створили буклет з різдвяними привітаннями та колядками, і 05. 01. 2021 року вручали їх жителям мікрорайону. Водночас, запрошували їх після карантину в нашу бібліотеку, де вони зможуть більше дізнатися про різдвяно-новорічні свята. А для віртуальних користувачів нагадуємо, що в нашій бібліотеці діє книжкова виставка «Свята новорічні несе нам зима». На якій представлені книги:

Бог предвічний народився: колядки та щедрівки.-К.: Веселка, 2002. – 40с.

Гуменюк В. Христос ся рождає! Славімо його. – Івано-Франківськ, Місто НВ, 2010. – 28 с.

Колядки і щедрівки. – К.: Музична Україна, 1991. – 239 с.

Миськів І. Ясна зоря засіяла: молитви, коляди, релігійні пісні для дитячого хору. – Бережани – Тернопіль: Джура, 2002. – 132с.

Христос народився! Весь люд звеселився!: вертепи та віншівки. – Л.: Свічадо,1016. – 110с.

Тож хай різдвяні свята проходять в українських домівках весело і з любов’ю, і з дзвінкою колядою!

Відповідальні – працівники бібліотеки-філії №6.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top