25.03.2021 р. на абонементі ЦБ (К. Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, протягом дня  представлена книжкова виставка “Я гордий тим, що з України родом”, приурочена до дня смерті В’ячеслава Чорновіла.

  У ніч з 24 на 25 березня 1999 року у автокатастрофі на шосе біля Борисполя загинув український дисидент, публіцист, політик, політичний в’язень комуністичного режиму, символ боротьби за незалежність нашої держави, депутат Верховної Ради України перших трьох скликань В’ячеслав Чорновіл. 

Справу про загибель В’ячеслава Чорновола закрив суд у Борисполі у січні 2014-го, але її вдалося знову відкрити після перемоги Майдану, розповів його син, колишній народний депутат Тарас Чорновіл. Як політик В’ячеслав Чорновіл мав стосунок до Декларації про державний суверенітет та Акт  проголошення Незалежності України, очолював партію «Народний рух України», був народним депутатом, членом української делегації у ПАРЄ. Балотувався на перших виборах президента України 1991-го і посів тоді друге місце, поступившись Леоніду Кравчуку. Ця трагедія й досі  лишається білою плямою в нашій історії. 

Відповідальна за книжкову виставку Данилів Л.В.                                                                            

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top