Презентація Великодньої виставки “З Воскресінням Христовим!”

Весна – найпрекрасніша пора року. З приходом весни оживає природа, повертаються із далеких країв птахи, зодягаються в зелень дерева. Навесні, а саме 02.05.2021 року відзначається одне з найсвятіших, найрадісніших і найбільших свят християн – Великдень.

Свято символізує воскресіння з мертвих Ісуса Христа, який прийняв смерть за гріхи людей і спасіння людського роду. Щороку дата святкування Пасхи змінюється, але Великдень завжди відзначають у неділю. Це свято українці святкували ще задовго до прийняття християнства. Основні канони і правила святкування Великодня були започатковані в 325 році Вселенським собором церков у м. Нікеї. На Соборі вирішили, що святкування Великодня має відбуватися у першу неділю, що слідує за першим повним місяцем після весняного рівнодення.                                                                                                  

У бібліотеці-філії №7 (вул. Дністровська,22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували виставку: “З Воскресінням Христовим”, де можна ознайомитися з історією цього свята, коріння якого сягає в глибоку старовину. Символом Великодня, началом усього живого у свято Воскресіння Христового стало яйце. У наших предків яйце було символом весняно відродження природи, зародження життя, продовження роду. На виставці представлені писанки, зроблені працівниками бібліотеки-філії за допомогою різних технік виконання, а саме: малювання, різьба, декупаж. Світлої неділі скрізь звучить піднесене вітання: “Христос Воскрес !”, а у відповідь чується радісне: “Воістину Воскрес!”.

Щиро вітаємо із прийдешнім світлим святом, нехай Великдень принесе у Ваш дім мир, добробут і радість. Добра Вам і щастя! Бережіть себе і бідьте здорові!
Відповідальна: Дяків Р.Б.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top