Інформація-застереження “Нікотин: ціна ілюзії”

31 травня 2022 року, у Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням, працівники бібліотеки-філії №6 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували і провели інформацію-застереження “Нікотин: ціна ілюзії”. Цей день, який був встановлений Всесвітньою організацією охорони здоров’я в 1987 році є ще однією нагодою для усвідомлення небезпеки, яку несе здоров’ю суспільства тютюнопаління, допомогти людям, які бажають позбутися цієї шкідливої звички та пересторога для тих, хто ще не спробував курити.

Під час заходу бібліотекарка наголосила, що за дослідженнями вчених, тютюновий дим – дуже отруйна речовина, яка містить у собі крім нікотину, близько 1000 особливо отруйних твердих і газоподібних речовин. Окрім негативного впливу на нервову систему і мозок, серцево-судинну і дихальну системи, тютюнопаління збільшує ризик захворювання злоякісними новоутвореннями. За даними звіту Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), від вживання тютюну щороку помирає майже 6 мільйонів людей, з яких понад 5 мільйонів випадків смерті реєструється серед нинішніх та колишніх споживачів тютюну і більш ніж 600 000 смертей — серед людей, які піддаються впливу пасивного куріння. Очікується, що до 2030 року ця цифра зросте до 8 мільйонів смертей щорічно.

В бібліотеці оформлена книжкова виставка «Курити-здоров’ю шкодити», на якій представлені книги та матеріали спрямовані проти тютюнопаління.

Протягом дня відвідувачам роздали інформаційні листівки, під час бесіди намагалися переконати прожити хоча б цей день без куріння і ніколи в житті не курити.

Бібліотекарки запропонували молодим людям взяти участь в анкетуванні «Моє ставлення до куріння» з чого видно, що сучасні підлітки досить добре обізнані з впливом тютюну на здоров’я і пообіцяли ніколи не курити. Адже здоров’я та довголіття кожного — в його власних руках.

Відповідальні: працівники бібліотеки-філії №6.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top