Урок-фантазія “Буяння барв і почуттів”

Квіти – улюблені супутники людини з давніх часів.
Вони не лише милують зір, але й облагороджують душу…
Д. Хімчук

Літо – прекрасна пора року, буяння і розмаїття трав й квітів. 

Квіти, квіти, квіти… Немає, мабуть, людини, байдужої до квітів, бо саме вони володіють здатністю розрадити людину, коли їй важко, піднести настрій, втішити… Квіти пробуджують у нас людяність, щирість, сердечність і  і доброту. Вони є виявом гарного ставлення до того, кому призначені. Квіти супроводжують нас усе життя. Перший урок і останній дзвоник, перше побачення, успіхи – завжди квіти, які даруємо ми і які дарують нам, мовчазні і такі красномовні.

Поглибити знання дітей-підопічних Центру розвитку дітей “Янголи поруч” про квіткове багатство природи та виховати почуття прекрасного через зображення природи в малюнках намагалися працівники бібліотеки-філії № 7 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради 17 червня 2022 року. 

На уроці бібліотекарі розповіли про те, що квіти є постійним супутником кожної людини. З давніх-давен їх використовували в обрядах і побуті, у кулінарії, косметиці; ними прикрашали оселі. Про квіти складено чимало міфів, казок і переказів. Споконвіку люди вивчали цілющі властивості квітів, їхній вплив на людську душу, наділяли їх магічною силою та чарівною символікою. Гостя заходу – вчителька малювання, запросила присутніх дітей спробувати намалювати свою улюблену квітку. 

Бібліотекарі провели з дітьми вікторину “Квіти – прекрасний дарунок природи”.
Захід проходив цікаво і весело. 
Доповненням до заходу була виставка-експозиція живих квітів і книг “Квіткова фантазія”.

Відповідальна: Васіна М.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top