“Автор ліричного слова – Борис Олійник”

22 жовтня 2020 р. до 85-річчя від дня народження  Бориса Олійника в бібліотеці-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради організована книжкова викладка літератури «Автор ліричного слова – Борис Олійник».

Борис Олійник – відомий поет, літературознавець і політик, академік НАН України. Творчому доробку письменника притаманні такі визначальні риси, як громадянськість, посилена увага до морально-етичних проблем нашого часу, ліричність і точність слова. Він увійшов в літературу на межі 50-60 років, у період активного оновлення виражальних форм, що не могло не позначитись на його творчості. Він поєднав у своїх поезіях найкращі традиції попередників і елементи асоціативно-метафоричного мислення, потужний струмінь фольклорності. У цьому — секрет незмінної уваги читачів до творчості Олійника.

  Борис Олійник завжди був свідомий своєї високої місії поета,  завжди відстоював ті свої моральні принципи і світоглядні позиції, які були ним продекларовані ще в ранніх творах і лишилися незмінними по цей день. Любов до життя у всіх його позитивних виявах і формах, що нею переповнена душа поета, надає його поезії оптимістичну силу і розмах . Для нього є дуже важливим точне визначення, особливо добра і зла. Адже від цього може залежати майбутнє людини, світу, суспільства.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top