Актуальна година “Історія української перемоги” за книгою  “Визволення Маріуполя”

13 червня 2019  о 15:00, з нагоди відзначення 5-ї річниці  Визволення Маріуполя,  на абонементі ЦМБ (вул.К.Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулась  актуальна година “Історія української перемоги” за книгою  “Визволення Маріуполя”.

Нагадаємо, визволення Маріуполя — це епізод війни на сході України, коли місто Маріуполь Донецької області, яке протягом місяця перебувало під контролем бойовиків самопроголошеної “Донецької народної республіки” перейшло під контроль української влади.

День звільнення Маріуполя від проросійських терористівпам’ятна дата, яка відзначається щорічно 13 червня, саме у цей у день, 2014 року батальйоном “Азов” було проведено операцію по визволенню Маріуполя. Не зважаючи на те, що операція була здійснена не військовими спеціалістами, а добровольцями, вона перевернула хід війни, унеможлививши утворення росіянами суходільного коридору в окупований Крим. Маріуполь і сьогодні залишається найбільшим зі звільнених міст окупованої частини Донбасу, а його визволення – до сьогодні є найбільш результативною перемогою української зброї за весь час так званої АТО.

Цій події присвячено книгу “Визволення Маріуполя”. Фотозбірка військової мемуаристики / Полк “Азов”; – Київ: “Орієнтир”, 2018. – 132 с. Вона написана колективом авторів, котрі були безпосередніми учасниками операції та вирішили пролити світло на невідомі деталі, перебіг подій, а також стратегічне значення Маріуполя для України.

Представники  “Національного Корпусу” (м. Івано-Франківськ), подарували дану книгу читачам абонементу ЦМБ.

Книгу користувачам бібліотеки презентував історик, кандидат історичних наук, керівник Івано-Франківського обласного осередку Всеукраїнської кампанії “Пам’ять Нації” – Лев Іванович Давибіда. Він підкреслив, що збірку укладено виключно зі спогадів безпосередніх учасників операції в яких була непохитна віра та мета – звільнення нашої землі від окупантів. Ці люди були студентами, менеджерами та просто звичайними хлопцями, які мали сміливість взяти на себе функцію армії. Без бойового досвіду, але з Ідеєю в серцях.

В заході також взяли участь: представник   “Національного Корпусу” Ботюк Артур Миколайович  та голова юнацького корпусу Світлана Ровенчук. Всі присутні мали можливість ознайомитися з книгою, журналами “Національна оборона”, переглянути світлини про звільнення Маріуполя, представлені на бібліовітрині.

Хвилиною мовчання вшанували загиблих учасників визволення Маріуполя.

Захід організований для широкого кола користувачів, відповідальні за підготовку та проведення Кирста О.М., Сивачук С.О.

Фото:  Ботюк А.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top