Актуальний діалог “У твоєму житті немає місця наркотикам. Живи!”

25 червня 2019 року о 14:00, напередодні відзначення Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотичними засобами та їхнім незаконним обігом, на абонементі ЦМБ (вул.К.Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся актуальний діалог “У твоєму житті немає місця наркотикам. Живи!”

Учасниками заходу стали студенти ПНУ ім. В. Стефаника. В ході діалогу бібліотекар зазначила, що боротися з наркотиками світова спільнота розпочала понад сто років тому. Ще в 1909 році представники 13 країн зібралися у китайському Шанхаї на так званій Шанхайській опіумній комісії задля того, аби якимсь чином обмежити вивезення наркотиків з азійського регіону. Втім, попри час, проблема вживання наркотиків та їх незаконного обігу залишається надзвичайно актуальною й нині.

Кількість споживачів наркотиків у світі становить від 3,3% до 6,5% від усього населення Землі. Щороку стається 211 тисяч смертей, пов’язаних з наркотиками, групою найбільшого ризику є молодь. На глобальному рівні найпоширенішим наркотиком є канабіс, синтетичні наркотики-стимулятори амфетамінової групи та екстазі. В Україні ж на нелегальному ринку наркотиків найбільш розповсюдженими є опій, марихуана і стимулятори амфетамінного ряду.

На жаль, територія нашої держави активно використовується наркоділками не тільки для здійснення транзиту великих партій наркотиків до країн Західної Європи, але й розглядається як перспективний ринок збуту.

Бібліотекар наголосила, що наркоманія – страшна хвороба сучасного світу. Серед наркоманів висока смертність від вживання наркотиків, крім того, наркоманія важко виліковна.
Про шкідливість наркотиків сказано чимало. Проте занепокоєння вчених і лікарів, викликане поширенням наркоманії, росте, тому, що поки ще значне число людей і насамперед молоді недостатньо усвідомлює згубність наркоманії.

Вживання наркотиків – не безгрішне заняття, що можна кинути без зусиль. Це дійсно чума, і тим більш небезпечна, що багато-хто не приймає її серйозно.
Якщо пияцтво на початковому етапі – це результат неправильного виховання, слабохарактерності, розбещеності, імітації дурних навичок, то наркоманія з самого початку – серйозна хвороба, що потребує спеціального лікування. Потрібні великі зусилля, щоб вилікувати і перевиховати наркомана. Немає нічого більш жахливого, аніж мати члена сім’ї – наркомана, що по своїй волі змушує страждати не тільки самого себе, а й своїх рідних.

Відзначаючи цей день, бібліотекарі закликали молодь вже сьогодні сказати ні наркотикам!!!
Захід підготований і проведений для юнацтва, відповідальна  Данилів Л. В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top