Інформаційно- тематичний кейс “ Конституція – Основний закон Незалежної України”

28 червня наша країна відзначає День Конституції. Це не просто свято, це день, коли було затверджено права і свободи громадян України.
Конституція – це основний державний документ, який визначає державний устрій, порядок і принципи функціонування органів влади, виборчу систему, права й обов’язки держави, суспільства та громадян.

В рамках святкування Дня Конституції України в бібліотеці-філії №7 ( вул. Дністровська 22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради 25 червня 2019 р. протягом дня було проведено інформаційно – тематичний кейс “ Конституція – Основний закон Незалежної України”.
Під час заходу бібліотекар читального залу Атаманчук М.І. знайомила присутніх з цікавими фактами з історії Конституції України, розповіла про найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України.

Разом з бібліотекарями присутні мали змогу прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття Конституції Незалежної України.
На книжковій виставці “ Конституція України – символ незалежної держави”, представленій в читальному залі, всі бажаючі могли ознайомитися з довідковою та пізнавальною літературою, яка висвітлювала питання формування конституційного ладу України, а також розкривала механізми реалізації основних свобод та обов’язків людини та громадянина в Україні.
Відповідальна за проведення бібліотекар Атаманчук М.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top