“Акт Злуки − тримаймося за руки” /до 103-ї річниці дня Соборності України/

День Соборності України — національне свято України, що відзначається щороку 22 січня. Сьогодні соборність не обмежується лише ідеєю збирання етнічних земель у рамках національної держави, а передбачає також духовне єднання всього населення країни незалежно від національності. 22 січня 1919 року офіційно були об’єднані Українська та Західноукраїнська народні республіки, що задокументовано підписанням Акту возз’єднання республік. У 1919 році 22 січня на Софійській площі тисячі киян зібралися, щоб відсвяткувати подію.

22.01.2022 року працівники бібліотеки-філії №2 (вул. Карпатська, 14) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували і провели історично-літературний екскурс: «Акт Злуки − тримаймося за руки» (до 103-річниці дня Соборності України).
Метою якого є виховувати нацiональну свiдомість, людську гiдність, глибоку повагу та любов до Батьківщини; формувати риси громадянина української держави; поглиблювати знання про iсторичний факт злуки українського народу, його значення; пробуджувати iнтерес до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу; виховання глибокої поваги та любовi до рідної країни.

Соборність — це забезпечення справжнього суверенітету і незалежності народу, міцний фундамент для побудови процвітаючої демократичної національної держави.

Здобутки попереднiх поколiнь продовжують своє життя в поколiннях прийдешнiх. Вони допомагають зберiгати найсвятiше — пошану до наших батькiв, дiдiв; справу боротьби за Українську державу.

Відповідальна: Цібій С.О.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top