Арт-акція при бібліотечному просторі “Діти малюють майбутнє”

Міжнародний день захисту дітей (01.06) – прекрасне свято радості та надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

Що першим спадає на думку, коли ми чуємо про цей день? Ігри, розваги, морозиво, конкурси, вікторини, мрії, проблеми, права…

Так, гарний святковий настрій – це невід’ємний атрибут цього свята, але слід пам’ятати його головну мету – розказати про проблеми і труднощі дітей у всьому світі, наголосити на важливості захисту їхніх прав. 

Із початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, цей день має особливий відтінок, ми ще більше усвідомлюємо і розуміємо його сенси.  Сьогодні перед Україною постали нові виклики у сфері захисту прав дітей у зв’язку з ескалацією насильства, бойових дій на території нашої держави. Російські військові порушують основоположні права українських дітей, передбачені Конвенцією ООН про права дитини та будь-яким іншим міжнародним чи національним законодавством. Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, прагнути, щоб вони росли щасливими людьми і відповідальними громадянами. Для дітей цей день – ще одна можливість сказати своє слово, озвучити мрії та бажання, потреби й проблеми – свої та дітей усього світу, привернути увагу спільноти до їх вирішення.

Саме з цієї нагоди, 1 червня 2023 року фахівці абонементу ЦБ (вул. Короля Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури  міської ради організували вуличну арт-акцію при бібліотечному просторі “Діти малюють майбутнє”.

Дитинство – це неповторний час, коли народжуються мрії та фантазії на майбутнє! Бібліотекарі разом з учасниками акції перетворили майданчик біля бібліотеки  на вулиці Короля Данила,16 на територію дитинства! Книгозбірня традиційно підготувала насичену програму для своїх користувачів, жителів району та міста, запрошених гостей, а також всіх бажаючих…

На творчому майданчику біля абонементу ЦМБ  було гамірно і весело.  Тут малювали своє майбутнє діти користувачів абонементу ЦМБ, які разом  із своїми батьками, дідусями та бабусями завітали до бібліотеки на дитяче свято.  Малювали майбутнє і запрошені гості – учні 4-го “Д” класу ліцею  № 25 Івано-Франківської міської ради (вчителька –  Когут Вікторія Вікторівна) та просто юні мешканці вулиці і перехожі. Серед малюнків найбільше вирізнялися патріотичний роботи: “Я люблю Україну”;  “Слава Україні! Героям Слава” ; малюнки з синьо-жовтою символікою і т.п.

У зоні сімейного відпочинку  були представлені тематична бібліовітрина та фотозона з цікавим атрибутом саморобною дитячою хатинкою, власноруч розписаною бібліотекарями – цікаві і дітям, і їхнім родичам. Також тут кожний учасник міг ознайомитись з цікавими дитячими двомовними книгами, українською та англійською мовами, які вони отримали разом із смаколиками в подарунок.

  Сьогодні кожне дитяче серце було  зігріте теплом  і увагою бібліотекарів, які об’єднали разом з дорослими користувачами бібліотеки зусилля заради майбутнього, щоб маленькі громадяни виросли достойними людьми й неодмінно стали гордістю України. Діти – це безмежна ще не зіпсована щирість і відвертість, їхнє майбутнє залежить від нас. Наше майбутнє залежить від них. Діти – це ангели. Вони не повинні страждати від того, що хтось вважає їх чужими. Вони повинні жити в світі, який не знає, що таке жорстокість, біль та насильство. Давайте створимо для них  світ, який вони малювали і про який мріють –  разом!..

Відповідальні за підготовку і проведення : Кирста О. М., Микитюк У.С.
Інформацію підготувала – Кирста О.М.
 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top