Літературні поради “Що читати цього літа”

Як і щороку, бібліотекарі бібліотеки-філії №3 готують для своїх читачів добірку книжок для читання влітку: неймовірні таємниці, цікаві подорожі, романтичні пригоди і ще багато-багато іншого знайдете у цих, дбайливо дібраних творах. Проте головне, що їх об’єднує – літній настрій, який пронизує кожну сторінку.

Детальніше про найкращі літні книжки ви можете дізнатися, переглянувши відеопрезентацію на нашому ютуб каналі:

2 червня 2023 року бібліотекарі бібліотеки-філії №3 Івано-Франківської МЦБС департаменту культури Івано-Франківської міської ради вирушили у двори, щоб дати  літературні поради мешканцям мікрорайону “Що читати цього літа”. Напевно, не існує роману, що надихає на подорожі більше, аніж «У дорозі» Джека Керуака. Це автобіографічна книга «короля бітників» про його пригоди шляхами Америки та Мексики. «В дорозі» – гімн цілого покоління, справжній маніфест свободи. 

Новела французького письменника Проспера Меріме “Кармен” розповідає про фатальне кохання баска Хосе до контрабандистки Карменсіти. Тут детально описані й розбійне життя, і звичаї та культура різних меншин та народностей Іспанії, і внутрішнє протистояння між обов’язком та пристрастю.  Всесвітня слава цього твору почалася в 1875 році, коли Жорж Бізе поставив однойменну оперу, яка з тріумфом продовжує свою ходу на всіх оперних сценах світу. Тож радимо читати твір під музичний супровід французького композитора).

Влітку нікому не зашкодить трохи неповторного англійського гумору. Повість Джерома К. Джерома «Троє у човні, якщо не рахувати собаки» про нерозлучних друзів, які подорожують човном по Темзі, тішить читачів уже понад 200 років. Гарріс, Джей і Джордж вирішують відпочити від міської метушні, але, як незабаром з’ясовується, не все так просто. Будь-яка дрібниця – починаючи від зборів і закінчуючи спробою відкрити бляшанку з консервами, – може стати причиною кумедних пригод…

А ще під час відпустки можна не лише читати, а й … писати! В цьому допоможе книга українського письменнника, журналіста Марка Лівіна “Сторітелінг для очей, вух і серця”. У цiй працi автор пoяcнює, як нaвчитиcя чути й бaчити icтopiї, пoглибити влacнe poзумiння тeкcту i зaxoпливo пиcaти. Також нaвoдить poзмoви з вiдoмими укpaїнcькими пиcьмeнникaми, peклaмicтaми, жуpнaлicтaми, якi poзпoвiдaють пpo cвoї пiдxoди дo cтopiтeлiнгу й нaпиcaння тeкcтiв. 

“Фієста. І сонце сходить” Ернеста Гемінґвея – автобіографічний твір, автор написав після відвідин кориди в Памплоні в 1925 році.

Бої биків, любовні переживання, ціле втрачене покоління – покоління, яке пережило Першу світову війну, але не знає, як тепер жити далі; роздуми про вічне повернення і стиль письма, який неможливо сплутати ні з чиїм іншим, – лише кілька переваг «Фієсти», які змушують кинути все і негайно почати читання.

Щоразу, вирушаючи назустріч літнім пригодам, прихопіть із собою цікаву книжку з літньої добірки. Вона прикрасить активний туристичний похід, урізноманітнить неспішний пляжний відпочинок чи подвоїть насолоду від звичайної прогулянки мальовничим міським парком.

Відповідальні – всі працівники.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top