“Астрід Лінгрен – Віммербюнська Сельма Лагерльоф”

Усі ми любимо казки. Бо у них є щось не звичайне. Щось більше. Щось, що стоїть поза реальністю. Але разом із тим те, що ми так добре розуміємо.

Тож і не дивно, що казку створюють дорослі. Ті, у кого є світла середина. Бо тільки людина зі світлою душею здатна творити світлу картину дійсності. 

Однією з таких цікавих, не стандартних у мислені була шведська письменниця Астрід Лінгрен. Надзвичайно цікава і талановита художниця слова. Втім, це ми всі мали змогу оцінити читаючи її твори. А хто не знає старих, добрих пригод малюка і Карлсона та дивної й нестандартної дівчинки Пеппі. Так, це пам’ятають усі.

До дня народження цієї яскравої літературної особистості, у бібліотеці-філії №11 Департаменту культури Івано-Франківської міської ради було проведено літературний глобус під назвою «Астрід Лінгрен – Віммербюнська Сельма Лагерльоф» (115 років виповнюється з дати народження всесвітньо відомої дитячої шведської письменниці Астрід Ліндгрен (1907-2002).

Набула популярності завдяки книжкам «Карлсон, який живе на даху» і тетралогії про Пеппі Довга панчоха), в ході якого діти могли пригадати собі цікаві моменти із давно вивчених історій. Звісно, що, окрім того, було запропоновано й не менш цікаві моменти із життя самої авторки. А також запропоновано ці та інші твори для читання.

Глибоко надіємося, що підростаюче покоління зможе побороти різні кризові ситуації. А впевненість, витримка і вдача героїв пані Лінгрен буде додавати їм сили у цьому.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top