Відеопрезентація “Андрій Малишко: слово і пісня”

14 листопада виповнюється 110 років від дня народження одного з кращих українських поетів Андрія Самійловича Малишка. За своє життя поет видав близько 40 збірок. В історію української літератури митець увійшов як неперевершений поет-пісняр. Недарма його називають “солов’їним серцем України” за його невмирущі пісні, що живуть у народі й сьогодні, бо пісні на його вірші вже давно сприймаються як народні.

З нагоди ювілею поета працівники бібліотеки-філії №6 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради створили для наших користувачів відеопрезентацію «Андрій Малишко: слово і пісня».  Дана презентація присвячена життєвому і творчому шляху письменника. Перед глядачами відкривається глибокий поетичний світ митця, просякнутий любов`ю до рідної землі. Велике значення А. Малишко у своїй творчості приділяв образу матері, яка була наділена найкращими якостями жінки. Вона була його духовним критерієм життя , а її велич і краса уособлювали неньку-Україну.

 До заходу була підготовлена книжкова виставка «Андрій Малишко: поет великої душі», яка  ближче познайомила відвідувачів з творчою діяльністю, особистим життям видатного поета.

На виставці представлені видання із фонду бібліотеки. Це збірки поезій «Прометей», «Жайворонка срібний смичок», літературно – критичні статті, фотоілюстрації його життя. Виставку доповнив бібліографічний список літератури «Той, що живе у піснях…».

Майбутньому поколінню поет залишив золоті розсипи своїх поезій, нев’янучу красу своїх пісень. Його твори є сонячною дорогою пам’яті великому поетові, який любив Україну, любив свій народ і поділяв його радості і скорботу.

Відповідальна: Кононенко Л.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top