Аудіоказка “Знайомтесь з книгою-ювіляром 2023” /“Степовій казці” Григора Тютюнника – 50 років/

Якщо тебе ніколи не охоплювало бажання обійняти всю землю,
прилащити бродячого собаку,підняти із землі зірваний листок і цілувати його,
значить, ти ще не любив.
Григір Тютюнник

Ми, бібліотекарки бібліотеки-філії №3 Івано–Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради дуже любимо дні народження письменників. Для нас це гарна нагода популяризувати твори автора серед наших читачів і самим заглибитись у їх вивчення. Але дні народження та ювілеї бувають не лише в людей, а й в книжок. І їх ми також святкуємо! Тож раді повідомити вам, що чудовій “Степовій казці” письменника-шістдесятника Григора Тютюнника виповнилось 50 років. З цієї нагоди, а також з нагоди тижня дитячого читання, 31 березня, ми підготували аудіоказку “Знайомтесь з книгою-ювіляром 2023”.

Уявляєте скільки поколінь дітлахів виросли на дитячих творах Григора Тютюнника? Бо ж майже половина написаного ним – про дітей і для дітей. В 1970 році вийшла книга оповідань для дошкільнят «Ласочка» і відтоді він активно працював у дитячій літературі. А книжка-ювілярка «Степова казка» – це цикл казок, в яких найважливішою є тема гармонії людини і природи. Тут люди, тварини, звірята, птахи й комахи, рослинний світ сприймаються в єдності, у взаємодії. Вони спілкуються, розмовляють, дружать, допомагають один одному. Маленькі читачі творів Григора Тютюнника потрапляють у чарівний світ рідної природи, навчаються розуміти її красу, уважно й шанобливо ставитися до братів наших менших; і ще більше залюблюються в українське слово, неперевершеним майстром якого був письменник.

Звісно, що ми читали уривки оповідань та казок про степових мешканців, – звірят і людей, – з читачами нашої бібліотеки, а для тих, хто не зміг побувати на нашому заході, пропонуємо  прослухати оповідання зі збірки “Степова казка” на нашому ютуб-каналі за покликанням

Відповідальні за проведення – всі працівники.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top