Інформаційно-пізнавальна година «Веселі, пернаті, хвостаті»

Прийшла довгоочікувана весна. За вікном вирує життя. До гнізд повернулися з вирію птахи. Неможливо уявити все довкола без розмаїття світу пернатих.

З метою розширення знань дітей про птахів, виховання любові до природи, та бережливого ставлення до неї, працівники бібліотеки-філії №6 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради 01.04.2023 року провели інформаційно-пізнавальну годину «Веселі, пернаті, хвостаті».

Бібліотекарка розповіла, що щорічно  1 квітня відзначається у світі  Міжнародний день птахів. Саме цього дня в 1906 році  була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів.
Діти уважно слухали цікаву інформацію про дивовижне у світі птахів, про розмаїття пташиного світу: великих і малих пташок, вегетаріанців та м’ясоїдних та про тих, які населяють природні зони України. До речі, на теренах нашої батьківщини мешкає близько 400 видів птахів.

З великим захопленням діти розповідали про свої спостереження за життям пернатих друзів, читали вірші про природу.
Багато цікавої інформації присутні почерпнули із книг, які представлені на книжковій виставці «Птахи – наші друзі».

Нам необхідно зберегти і примножити крилатих друзів, щоб майбутнє покоління бачило їх красу не тільки на картинках книжок, а й у природних умовах рідного краю. Птахи мають велике значення в природі і житті людини. Вони є нашими найкращими друзями, з ними людина стає кращою, внутрішньо красивішою, благороднішою, чистішою.

Відповідальна – Кононенко Л.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top