Бліц-інформація “Інформаційний простір”

В 2023 році Всесвітній день інформації припадає на 24 листопада. Цей день відзначається щорічно в останню п’ятницю листопада з 1994 року за ініціативою Міжнародної академії інформатизації, яка має статус консультанта в двох радах ООН: Економічній та Соціальній.

З цієї нагоди 23 листопада для відвідувачів бібліотеки-філії №14 (вул. Довженка,12) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  підготовлена бліц-інформація ”Інформаційний простір”.

Сьогодні світом рухає інформація. Це можуть бути будь-які відомості, які передаються між людьми усілякими способами: усним, письмовим, візуальним та іншими .

Якщо раніше говорили, «хто володіє інформацією, володіє світом» то зараз, враховуючи, що інформаційне навантаження досить потужне, недостатньо володіти інформацією, необхідно вміти безпечно нею користуватись.

Цифрове майбутнє, про яке раніше лише розповідали фантасти, тепер стає звичним сьогоденням. Важливою проблемою цифрового розвитку стала саме загальнодоступність інформації. Збереження конфіденційності стало справжньою параноєю. Соціальні мережі та деякі інші сайти вимагають введення особистих даних. Витік подібної інформації може стати проблемою, а іноді й небезпекою.

І все ж таки в цей день варто нагадати, що інформація – це їжа, яка потрібна для мозку щодня, щоб не втрачати життєвого тонусу.

Відповідальна за проведення С. П. Араджіоні

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top