“Скорботна свічка пам’яті”

Голодомор… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932-1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

В бібліотеці-філії № 1 по роботі з дітьми  МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської  міської ради  23 листопада 2023 року  з учнями 4 Б класу ліцею №4 було проведено хвилинку історичної пам’яті “ Скорботна свічка пам’яті” і зроблено відео презентацію “День пам’яті жертв голодомору”,  щоб вшанувати пам’ять жертв голодомору  і донести дітям правду про цю страшну трагедію.

 А також для учнів  було оформлено книжкову викладку “Голодомор 1932-1933 р.” презентуючи яку бібліотекар ознайомила дітей з літературою про ці страшні події, адже десятки років Україну змушували мовчати. Сьогодні ми маємо можливість повернути собі частину власної історії і відновити зв’язок поколінь, запалити свічку пам’яті, повернути борг людяності тих, чиї душі поневіряються у темряві забуття. 

Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки цих трагічних подій. І тому треба робити все, щоб їх нащадки , особливо молодь, пам’ятали про ці лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось!

Відповідальна за проведення  Кожак Н.С.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top