“Борці за волю України” /до Дня Героїв/ 

23 травня в українському суспільстві відзначають День Героїв. Українські Герої — це українці, які жили в різні епохи й захищали рідну землю. Вони ставали до лав  дружин великого князя Святослава і короля Данила, козацьких полків Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Виговського, Української Галицької Армії Мирона Тарнавського, Січових стрільців Дмитра Вітовського, а також Армії Української Народної Республіки Симона Петлюри, Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця і Степана Бандери, Української Повстанської Армії. 

Травень було обрано тому, що саме в травні віддали своє життя у визвольній боротьбі кращі сини України в ХХ столітті. 

З нагоди відзначення Дня Героїв у бібліотеці-філії №4 (вул. Є. Коновальця, 132-А) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури  міської ради було підготовлено і проведено літературно-патріотичну годину «Борці за волю України».  

На початку заходу всім присутнім було повідомлено про дії під час повітряної тривоги та локація найближчого укриття. Працівники бібліотеки детально ознайомили відвідувачів з подіями та людьми які дали нашій історії яскраві приклади героїзму, а також розповіли про героїв сучасності  – Небесної Сотні та тих, котрі сьогодні віддають своє  життя за волю та  незалежність нашої Батьківщини.
На завершення заходу  присутні вшанували хвилиною мовчання всіх Героїв України, що віддали життя за цілісність і незалежність рідної держави.
Учасники заходу мали можливість  переглянути  викладку літератури в нашій бібліотеці: «Герої нескореної України».

Борці за незалежність України (1914 – 1952 рр., 2014-2020рр.) – Івано-Франківськ, 2021;
Горять свічки на серці України .- Івано – Франківськ, 2018;
Мулик М.І. Від Січового Стрілецтва – до Революції Гідності. – Івано-Франківськ,2015.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top