Хвилинка перестороги “Куріння: мода чи хвороба” /до Всесвітнього дня без тютюну/

Всесвітній день без тютюну був встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією здоров’я, відзначають цей день кожного року  31 травня.

В цей день по всьому світу проходять антитютюнові акції. Працівники бібліотеки-філії №1 по роботі з дітьми Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради напередодні цього дня провели з дітьми хвилинку перестороги “Куріння: мода чи хвороба”.

Бібліотекарі розповідали присутнім читачам, що цей день покликаний нагадати про шкоду куріння і закликати тих хто полюбляє палити, кинути цю згубну звичку. Також розповідали про про те, що куріння зумовлює низку хвороб, погіршує зовнішній вигляд і фізичну форму, а також про те якої шкоди завдає пасивне куріння, а боротьба з курінням тютюну передбачає збереження здоров’я людини і забезпечення його довголіття. Також читачі мали можливість  переглянути відео ролик “Негативний вплив куріння на здоров’я людини”, а молодші школярі подивитися мультфільм “Казка про шкідливість куріння”. Також бібліотекарями була презентована розгорнута книжкова поличка “Шкідливі звички всі забудь, здоровим, друже, завжди будь”. Основним завданням  проведення цього “дня без тютюну” є: переконати курців відмовитись від куріння хоча б на один день. Будемо сподіватися, що в майбутньому всі усвідомлять шкідливість тютюнового диму і відмовляться від його вживання.

Відповідальна за проведення – Марковська О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top