Біблійна хвилинка з книгою Клавдії Мілані “Хлопчина на ім’я Ісус”

Минуло найбільше найсвітліше свято Христового Воскресіння, до якого ретельно готувалися та якого з таким нетерпінням очікувала майже кожна українська родина з маленькими дітьми. Незважаючи на інтуїтивне відчуття величі та радощів від величної події, не кожна дитина може відповісти, у чому сенс святкування Великодня. 

5 травня 2021 року у бібліотеці-філії № 3 (вул. Хоткевича, 52а) Івано-Франківської  МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася  біблійна хвилинка з книгою Клавдії Мілані “Хлопчина на ім’я Ісус”.

Бібліотекарі запросили юних користувачів у спільну мандрівку з цікавими пригодами разом 12-річним  Ісусом. Ісус є звичайним хлопцем: має друга, допомагає  батькам, навчається у синагозі. Оповідь переплетена з цікавими фактами про  життя людей в часи Ісуса, про молитву, про побут і свята, відпочинок і працю, дім і харчування. Чудово передають атмосферу теплі й пізнавальні  ілюстрації.

Читачі бібліотеки  наче здійснили мандрівку у ті далекі, оповиті легендами, таємницями дні та дізналися, що в часи Христа люди жили у великих родинах, навколо одного подвір’я. Увійти в дім означало ввійти в двір, з якого можна було потрапити в різні кімнати та стійла худоби. В Палестині досить спекотно, а дощів не буває впродовж восьми місяців, тож люди живуть просто неба на подвір’ї. А на пласкому даху жінки замішують тісто, сушать фрукти, балакають і, навіть, сплять, шукаючи подиху свіжого повітря.

А також більше дізналися про Ізраїль, який входив до Римської  імперії, Єрусалим та Єрусалимський храм тих часів. Це було єдине священне місце для юдеїв. Це дім, обраний Богом для своєї присутності. Його Збудував ще цар Соломон. Був зруйнований римлянами у 68 році та залишився тільки західний мур. Стіною плачу його назвали араби, спостерігаючи, як євреї оплакують зруйнований храм: зазвичай люди притуляються головами до муру і моляться про своє.

Користувачі переглянули бібліотечну виставку “Зернятка Божого слова”. Відвідувачам рекомендували книги та періодичні видання про історію, звичаї та традиції великодніх свят в Україні і світі.

Відповідальна за проведення Озарко М. М., Даниляк Т. В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top