Бібліозустріч в онлайн форматі “Добро об’єднує”

Сьогодні, 04.12.2021 року о 16:00 на абонементі ЦБ (вул. К. Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулась бібліозустріч “Добро об’єднує”. Захід  об’єднав дві дати, які цими днями відзначають  в Україні і світі –   Міжнародний день людей з інвалідністю (03.12) та Міжнародний день волонтера (05.12).

Учасники зустрічі – волонтери БО “Благодійний Фонд “Українська Благодійницька мережа” (голова Василь Футерко), які опікуються Будиночком сиріт з інвалідністю “Оселя “Віри, Надії Любові”, і самі мешканці ”Оселі” –  Уляна Белей, Люба Оробець, Яна Хазанюк, Ігор Човпило, які мали  можливість  подякувати своїм опікунам і привітати їх з Міжнародним днем волонтера, а також громадські активісти, які долучились до зустрічі, бо їм не байдужі проблеми як людей з інвалідністю, так і волонтерів. В зустрічі також брали участь працівники бібліотеки-філії №4, які мають досвід інклюзії в бібліотеці та їх завідувачка – Наталія Ліктей.

Спілкуючись в такому близькому товаристві,  учасники бібліозустрічі підкреслили, що  волонтерство – це стовідсотково покликання, прагнення щирої і високодуховної людини зробити світ кращим, допомогати кожному, хто потребує захисту і підтримки, мотивувати, навчати їх.

Це найшляхетніша людська діяльність, за яку ніхто не платить, проте це неймовірний імпульс високого добра.  

Волонтери ділились спогадами, як попали в волонтерський рух, згадували перші знайомства з мешканцями ”Оселі”, які на той час проживали ще в різних інтернатах: Коломийському і Залучанському для сиріт з інвалідністю. А мешканці “Оселі” згадуючи ці нелегкі роки проживання в сиротинцях,  раділи, що вже мають можливість проживати в гарних умовах  чудового будинку, який щиро називають домом і від душі дякують за це всім волонтерам, які допомогли з переселенням, а особливо, Василю Футерко за небайдужість й добросердечність і за вирішення чисельних проблем по благоустрою, які він взяв на себе.

Уляна Белей та Люба Оробець, Яна Хазанюк, Ігор Човпило розповіли про свою творчість, яку почали вдосконалювати проживаючи уже в  ”Оселі Віри, Надії, Любові”. Їхні роботи до карантину неодноразово були презентовані на абонементі ЦБ під час різноманітних благодійних акцій.
І хоч бібліотека не обслуговує користувачів, але і тепер ми стараємося інформувати містян про продаж їхніх робіт через доброчинні аукціони різноманітними онлайн акціями, зокрема, і цією, що діє в передсвяткові дні – “Миколаєм може стати кожен з нас”. Тож святкові дрібнички з любов’ю зроблені руками Яни Хазанюк, декоративні свічки від Ігора Човпило, картини Уляни Белей, Люби Оробець можуть бути гарним подарунком для ваших друзів. Придбавши їхні роботи, ви не тільки потішите себе чи друзів чудовими подарунками, піднявши гарний настрій, а ще й зробите добру благодійну справу.
Уляна Белей та Люба Оробець ще змалку захоплювались живописом. На полотнах художниць – яскраві квіти, птахи, дерева, декоровані орнаментальними мотивами. Їхні рослинні образи сповнені неймовірних форм та енергії кольору.

Уляна Белей – сирота з інвалідністю, через вроджені вади кінцівок, малює ротом, тримаючи пензлик зубами. Особливістю її робіт є те, що вона створює свої роботи без підготовки ескізів, одразу накладаючи фарбу на полотно без додаткового використання палітри. 

В ці  зимові дні, з ініціативи  і підтримки волонтерів БО “Благодійний фонд “Українська благодійницька мережа”, які є партнерами ЦБ Івано-Франківської МЦБС в нашому місті відкрита виставка живопису “Сонячно” ( “КУТ”,центр позашкільної освіти). В експозиції представлено близько 30-и живописних творів художниць, які можна придбати (ціна від 250 грн). Авторки робіт  – Уляна Белей  та Люба Оробець  дарують вам через свої картини життєву наснагу та творчу енергію. Ці чудові роботи чекають вас, адже виставка діє до 19.12.2021. Придбати роботи дівчат можна на сайті: https://ca.ubm.org.ua/.
Придбавши їх, ви підтримаєте творчість цих незвичайних  художниць. Також ви в будь-який час, можете  долучитись до благородної справи волонтерства, зокрема стати волонтером-опікуном “Оселі” і нехай Божа ласка завжди буде з Вами.
Тож, дорогі волонтери, прийміть і нашу щиру вдячність за вашу працю, за наполегливість, за вміння допомагати і розпізнавати потреби людей і вчасно допомагати. Дякуємо за ваші палкі серця, що зігрівають людські душі.

Нехай добро, яке Ви робите повернеться Вам сторицею.

Відповідальна завідувачка відділом обслуговування ЦБ: Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top