Бібліококтейль “Сяйво Великодньої писанки”

Великдень вважається найбільшим святом року. У неділю, 02.05.2021 року, кожна родина відзначатиме найбільше християнське свято − Світле Христове Воскресіння. Свято Великодня нагадує нам про взаємне прощення та порозуміння, тому ми намагаємося забути усе недобре, відпустити усі образи, які затаїлися у душі і почати новий день зі світлим серцем і чистим сумлінням.

У бібліотеці-філії №2 (вул. Карпатська, 14) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради працівники бібліотеки підготували до Великодня бібліококтейль “Сяйво Великодньої писанки”.  Завдяки цьому заходу користувачі бібліотеки змогли більше дізнатися про писанкарство, про історію свята і традиції святкування Великодня. Також була підготовлена цікава інформація про Чистий четвер, Страсну п’ятницю, звичаї та легенди цього свята. Не можна собі уявити Великодніх свят без барвистих, різнокольорових писанок, крашанок. У жодного народу немає таких прекрасних і різноманітних писанок, як в українців! Бо малювали їх люди, що мали чисту душу, добрі наміри, ті, які ні на кого не тримали зла. Писанка – душа народу, яка розцвітає щоразу навесні на Великдень.

Світле Воскресіння прийнято наповнювати добрими справами, збагачуватися духовно, допомагати ближнім, дарувати надію і підтримувати віру в серцях на щасливе і радісне майбутнє. 

Веселих свят! Бережіть себе і будьте здорові!
Відповідальна: Цібій С. О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top