Великодній вернісаж “В наших писанках Великдень дзвоном трепетним луна”

Одним із найбільших християнських свят, яке прославляє Воскресіння Ісуса Христа є Великдень. Воно знаменує собою любов до життя, перемогу над смертю і надію на вічне життя. Це свято приносить багато радості і душевної теплоти. Великдень українці завжди святкували радісно та піднесено. Для того, щоб розширити та поглибити знання читачів про Великодні свята, про традиції свого народу, показати їх красу і величність працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради 29.04.2021 року підготували Великодній вернісаж “В наших писанках Великдень дзвоном трепетним луна”.

В бібліотеці експонувалася однойменна книжкова виставка. На ній представлена література релігійного характеру, книжки про традиції святкування Великодня в різних регіонах України, традиції писанкарства, а також книжки з рецептами до Великодніх свят. Протягом дня бібліотекарка знайомила користувачів із книгами етнографів О. Воропая, В. Скуратівського, Г. Лозко , які висвітлюють національні особливості українських свят, зокрема, Великодніх, а також із традиціями та звичаями пов’язаних з цим святом. Особливий акцент був звернений на книгу отця Юліана Катрія “Пізнай свій обряд”. Ця книга і сьогодні залишається найповнішою працею, яка знайомить читачів з літературно-обрядовими традиціями церковного року. Доповнили книжкову виставку барвисті писанки, пасхальні рушнички, великодні листівки та багато інших великодніх атрибутів. Для віртуальних читачів було створено відеопрезентацію цієї книжкової виставки.

Нехай Ваші душі будуть багаті на добро, як святковий стіл, чисті як Великодній рушник і веселі, як українські писанки. Хай дзвони Великодня принесуть у Вашу оселю радість, віру, надію і любов. Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

 Відповідальні: працівники бібліотеки.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top