Бібліопарасолька «Книга в м’якій обкладинці збирає друзів» 

30 липня кожного року відзначається нетипове та маловідоме свято – День книги в м’якій обкладинці.
З  нагоди відзначення цього свята,  31 липня 2023 року о 15:00 при бібліотечній території абонементу  ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради,  в рамках проєкту  “Бібліотека в дворах“ провели креативний літній бібліотечний захід –  бібліопарасолька «Книга в м’якій обкладинці збирає друзів».  

Бібліотекарка знайомлячи присутніх (мешканців мікрорайону вулиць Короля Данила і Південний Бульвар та просто перехожих)  з історією виникнення неординарного свята, представляла твори українських та зарубіжних письменників виданих в м’якій обкладинці.

Вона підкреслила, що День книг у м’якій обкладинці почали відзначати в Англії ще в 1935 році, коли з’явилися  перші обкладинки видавництва «Penguin Books».
А чи знаєте ви, що книга в м’якій обкладинці з’явилася завдяки… залізниці. В першій половині ХХ ст. залізниця була основним способом подорожування на великі відстані. А що ще робити в потязі, окрім пиття чаю і спостереження за пейзажами, що пропливають за вікном? Правильно – читати. Хоча книги і були прекрасним способом провести час, вони були доволі дорогими, досить великими і важкими, що робило їх не дуже зручними для перевезення й читання в обмеженому просторі. Ось так і вийшло, що перші книги в м’якій обкладинці були розраховані на пасажирів залізниць. 

Також бібліотекарка звернула увагу на переваги та недоліки книг в м’якій обкладинці. Плюси м’якої книжної обкладинки у її гнучкості та ціновій доступності такої книги; мінуси: більший ризик пошкодження і швидше псування, ніж у книжки з твердим покриттям.
Сьогодні майже всі бестселери згодом випускаються в меншому форматі і в м’якій обкладинці. Те ж саме за менші гроші. А в бібліотеці ви можете прочитати книги в м’якій обкладинці безкоштовно  і в великій кількості!
На виставці бібліопарасольки представлена тільки маленька частинка цих книг: 

А ще, 31 липня відзначається ще одне книжкове свято – День згадування улюблених книг.
У кожного з нас є книга, яка залишилася в нашому серці надовго. Її перечитуєш, до неї повертаєшся через роки і відкриваєш в ній щось нове. Для когось це книга з дитинства, для інших – твір, прочитаний вже в зрілому віці.
Книги роблять наше життя яскравішим і багатшим, наші почуття – глибшими, думки гострішими. У книзі можна знайти відповіді на багато питань. Якщо ви дізнаєтеся улюблену книгу людини, то багато зможете розповісти про неї, про його мрії та бажання. Хороша книга – це як розмова з розумною і доброю людиною.

відповідальна за підготовку та проведення  – Ольга Кирста.

 

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top