Бібліотека під парасолькою. Морські пригоди із серії “Книги з присмаком солоного бризу”

Година була безнадійно похмура.
Вітер з Японії, море брикалось бурунами.
Чомусь уявлялось, як розбивають мури
І подобалось, як море кепкувало над нами.
Михайль Семенко

Хто з нас не мріяв про пригоди та мандрівки в далекі краї? Для цього вам потрібен наплічник, ліхтарик, мапа, запас їжі та води… Ні, заждіть. Вам достатньо лише книги! Це саме те що потрібно мрійникам для найзахопливіших подорожей у житті. В книгах і небезпеки безлюдних островів, підступні пірати, таємничі скарби, протистояння стихії та виживання серед дикої природи.

А ще в них йдеться не лише про пригоди, а й про честь, відвагу, кмітливість і працелюбність. Про щиру дружбу і справжнє кохання.

Подорожуйте сторінками найкращих зразків пригодницької літератури й дізнавайтеся, як завдяки мужності, витривалості, силі людського духу можна здолати всі негоді й вижити у найскрутніших умовах. А ми, працівники бібліотеки-філії №3 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, завжди охоче допоможемо знайти ту саму книжку причину безсонних ночей, яка гарантовано поповнить колекцію ваших читацьких вражень. Ми підтримуємо проект з популяризації книги серед франківців та гостей міста #бібліотека_у_дворах, щоб подарувати вам зустріч із омріяною книжкою, де ви й не чекали))

Серед творів, які обов’язково знайдуть відгук у вашому читацькому серці, роман Джозефа Конрада “Серце темряви”. Обравши його, ви поринете не лише в морські глибини, але й у глибини людської душі. У романі розповідається про англійця Марлоу, якого бельгійська торгова компанія відправляє в Африку, де він стає капітаном річкового пароплава. Марлоу має важливе завдання — повернути успішного добувача слонової кістки назад до цивілізації. Зустріч із “чорним континентом”, можливість поглянути на нього очима колонізаторів і колонізованих, дає змогу головному героєві по-новому оцінити ту темряву, що визирає з густих джунглів, і побачити її в душах білих людей, які вважають себе носіями цивілізації і культури. Цікавим є факт, що автор роману англійський письменник польського походження Джозеф Конрад народився в Україні, у місті Бердичів і лише в 10-річному віці переїхав до Кракова, а пізніше до Марселя.

Наступна книга, про яку йтиметься, належить перу знаменитого майстра детективного жанру — Артура Конан Дойла. Ще навчаючись в університеті, шотландський письменник Артур Конан Дойл влаштувався на китобійне судно “Надія” корабельним лікарем і побував у арктичних водах. Досвід та враження, отримані в морській мандрівці, письменник детально і майстерно описав у своєму щоденнику. Ці записи були віднайдені в 2004 році  і видані в 2012 році під назвою “Dangerous Work: Diary of an Arctic Adventure”, а в Україні твір вийшов друком у 2016 під назвою “Небезпечна робота. Щоденник арктичних пригод”.

Рафаель Сабатіні “Одіссея капітана Блада”. За сюжетом книги молодого лікаря Пітера Блада несправедливо звинувачують у державній зраді й продають у рабство на острів Барбадос — в англійську колонію. Він утікає з неволі, захопивши з товаришами іспанський корабель. Волею долі ставши піратом, юнак не втратив честі благородства, милосердя. Його незвичайні, захопливі пригоди на суші й на морі, талановито розказані Рафаелем Сабатіні, неодмінно зацікавлять і школярів, і дорослих.

“20 000 льє під водою” Жуля Верна – безумовно, один з найкращих творів на тему морських подорожей. Кожен чув про винахідника та вченого-океанолога капітана Немо, а також про його фантастичний підводний корабель «Наутилус». Це друга частина трилогії Верна про морські пригоди і ми запрошуємо сміливо вирушати в навколосвітню подорож морськими глибинами!

Відповідальні: Озарко М., Якимечко В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top