“Гарант прав і свобод”

День Конституції – не просто свято нормативного характеру, а день, коли було затверджено права і свободи України. Щиро вітаємо всіх із Днем Конституції! Ми пишаємося нашою країною і з гордістю відзначаємо це державне свято!

Напередодні Дня Конституції, 23 червня 2022 року, приєднуючись до проєкту #Бібліотека_у_дворах, у дворі бібліотеки-філії №1 по роботі з дітьми Івано- Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, бібліотекарка Ідзьо Г.В. провела з дітьми правову вікторину “Гарант прав і свобод”.

Відомо, що кожна держава, крім своїх символів (гімну, прапора та герба), має ще й Конституцію. Цей документ є першорядним і найважливішим. А що, на вашу думку, може означати слово, Конституція?

Так, наш світ підкоряється певним законом: є закон природи, які упорядковують життя на землі, є закони Божі – закони найвищої моралі, що допомагають нам відокремити добро від зла. А є державні закони- правила існування в суспільстві, яких мають обов’язково дотримуватися всі громадяни тієї, чи іншої країни.

Як ви вважаєте, чи могла б людина обійтися без цих законів? Яке б було її життя? Діти висловлювали свої думки щодо цих запитань. У відкритому спілкуванні діти брали активну участь у вікторині “Подорож у країну Прав дитини”, де виявляли свої знання про закони держави. Усі учасники отримали буклет “Права та обов’язки дитини”. На книжковій викладці “Конституція України – основний підручник життя”, діти ознайомились з книгами, які допомагають у цікавій формі і простими словами розповідають про те, як Конституція визначає правила, за якими живе Україна, основними положеннями Конвенції ООН про права дитини з’ясувати ваші обов’язки, права і свободи визначені нею. А також допоможуть навчитися шанобливо ставитися до власної особистості, мати почуття гідності й відповідальності за себе та за свої вчинки.

Відповідальна: Ідзьо Г.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top