“Вчимось бути громадянами!”

23.06.2022 року працівники бібліотеки-філії №1 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували і провели правову п’ятихвилинку “Вчимось бути громадянами!” в рамках проекту #Бібліотека_у_дворах.

У перший місяць літа відзначаємо День Конституції України. Конституція – основний державний документ, який визначає державний устрій, порядок і принципи функціонування органів влади, права й обов’язки держави, суспільства, громадян.

Бібліотекарі розповіли про права та обов’язки дітей, які гарантовані Конституцією України. Дітям була запропонована творча робота: вони розмальовували карту України з традиційною українською символікою (тут і рослини символи України (соняшник, мак, барвінок…); тварини та птахи (лелека, соловейко, кінь…); державна символіка; символіка візерунків на вишиванці та інші.  Бібліотекар розповідала про той чи інший символ, щоб дітки були більш обізнані з нашим – національним, а багато дітей самі розповіли про той чи інший символ.

У другій частині заходу бібліотекар запропонувала дітям руханку під патріотичну пісню «Ой, у лузі червона калина»: вони радо повторювали запропоновані вправи-танці. А ще діти з батьками та бібліотекарями заспівали відому пісню Тіни Кароль «Україна – це ти». Також музичний супровід заходу був ретельно дібраний: тільки українська музика.

Бачити посмішки на обличчя[ дітей, радісних батьків, заряджати позитивом, навчати – робота працівників культури. Сьогодні ми впорались із цим завданням, але завдяки нашим мужнім воїнам, які обороняють та захищають наш спокій!

Відповідальна: Кучерак М. В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top