Бібліотечне меню “Цікаві факти про Європу: Слухаємо! Читаємо! Дивимось!”

17 травня в центральній бібліотеці для дітей (вул.С.Бандери,8. Т.:53-25-97) протягом дня проходила акція «Бібліотечне меню. Цікаві факти про Європу: Слухаємо! Читаємо! Дивимось!».

День Європи зародився ще 9 травня 1950 року у Парижі. В цей день міністр закордонних справ Франції закликав європейські країни об’єднати свої зусилля та створити нову наднаціональну модель життя. Ця модель дає можливість кожному мешканцю великого континенту відчути себе у «Європейському домі» вільним і захищеним незалежно від його громадянства і національної приналежності. В Україні прийнята своя дата святкування Дня Європи – це третя субота травня.


Захід «Бібліотечне меню. Цікаві факти про Європу: Слухаємо! Читаємо! Дивимось!» був представлений різноманітними локаціями пізнавально-розважального характеру та мав на меті ознайомити читачів з європейськими країнами, їх культурним надбанням, цінностями та традиціями.

Відвідувачі, що завітали цього дня у бібліотеку, змогли долучитися до різноманітних заходів, щоб більше дізнатися про Європу. Кожен зміг вибрати собі із бібліотечного меню «страву» до душі: переглянути відео «Цікаві факти про Європу», стати детективом у грі «Грошові одиниці», висловити бажання у акції «Букет бажань», спробувати свої сили у географічній вікторині «Столиці країн Європи», впізнати країну за асоціацією у грі «Асоціація» та відгадати країну за архітектурною візитівкою столиць у «Заочній мандрівці до столиць країн Європи». Старші читачі та діти мали змогу згадати приємні моменти, проведені за читанням казок та впізнати країну-походження улюбленої казки у квесті «Європейський казкограй».

Майже всі відвідувачі бібліотеки включалися в акцію – хто з цікавості, хто хотів перевірити свої знання, хтось з азарту. А діти, як діти  завжди готові грати! Бібліотечне меню «Слухаємо! Читаємо! Дивимось!» у невимушеній атмосфері дало коротку, цікаву інформацію про країни Європи, духовно наситило, емоційно розрядило та естетично насолодило всіх відвідувачів бібліотеки. Солодку крапку у подорожі бібліотечним меню отримали дві читачки, що наважилися «скуштувати» всі атракції. У більшості відвідувачів нагадування про європейські країни сформувало беззаперечно бажання подорожей: адже спільний «Букет бажань» вийшов пишний, кольоровий і дуже енергетичний. Енергетика молоді відвідати країни Європи, щоб пізнавати світ, навчатися новому, розказати про свою країну,  нестримна. Все це ми побачили на пелюстках нашого букету.

Цікавих всім зустрічей та відкриттів.

Відповідальна за підготовку та проведення заходу Томілова Лілія.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top