Бібліотечне ревю “Скарби Франкової лірики”

Screenshot_1В рамках тісної співпраці бібліотеки-філії №5 та бібліотеки української гімназії №1, в рамках тижня дитячого та юнацького читання, 25 березня о 15.30. в приміщенні гімназійної бібліотеки (вул. Калуське шосе,1) спільно проведено бібліотечне ревю “Скарби Франкової лірики”, приурочене Року Франка, 160 р. з дня народження І.Я.Франка, з учнями 5 (9)– в класу.

Бібліотечного ревю — це форма роботи, яка складається з невеликих, різних за жанром заходів, об’єднаних однією тематикою.Працівник бібліотеки №5 Українець С.І. підготувала сценарій і взяла участь в сценізованих ліричних мініатюрах “ Засипані зів’ялим листям сподівання”. Присутні торкнулися струн ліричної душі І.Я.Франка, ознайомилися з музами творчості поета : О. Рошкевич, Ю.Дзвонковською, О.Хоружинською. Бібліотекар гімназії №1 Пірус Т.П. організувала учнів до сценок, провела мультимедійну презентацію, перегляд літератури.

Родзинкою ревю стали франкові батли, під час яких гімназисти підспівували та споглядали відео-кліпи до пісень на слова зі збірки “Зівяле листя” І.Я.Франка у виконанні гурту “Плач Єремії”, “Патріція”, “Один в каноє”, В.Козловського, оригінальне прочитання вірша під грузинське багатоголосся. А учениця Алейнік Юлія виконала свою інтерпретацію поезії Франка на етно-інструменті там-там.

Бібліотечне ревю спонукало гімназійну молодь до захоплення поезією та до розвитку творчих здібностей.
На заході були присутні викладачі української гімназії №1.

Відповідальні за захід Пірус Т.П. та Українець С.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top