Бібліотечний квест «Таїна слова»

Mova BF5-2
19 лютого 2015 о 16:00 в бібліотеці-філії №5 (м-н Пасічна, вул.Галицька,100) відбувся бібліотечний квест «Таїна слова», приурочений Міжнародному дню рідної мови. Лейтмотивом цього заходу стали слова: «І мови нема без народу, і народу без мови нема». Важливо відновлювати любов до рідної мови у собі та у ближньому, вдосконалювати і збагачувати своє мовлення, заглядаючи у словник, читаючи хороші книги.

Mova BF5-1
Працівники бібліотеки-філії №5 провели з учнями 4-6 класів ЗОШ №18, школи-садка №6 такі форми роботи квесту: пошуковий експрес «Словник- антисуржик допоможе уникнути русизмів» та «Словарики діалектів в художніх книгах В.Стефаника та М.Дочинця»; мовну гру «Слово у слові»; мандрівку по морському словнику «Для нетямущих сухопутних читачів, складений Х.Б.Врунгелем»; бліц-вікторину «Заморочки з бочки».

А на завершення – поетичні акварелі біля виставки «Плекаймо рідну мову», де діти знаходили в книжках вірші про слово, мову і декламували.

 

 

Mova BF5-3

На виставці присутні ознайомилися з такою літературою: «Універсальний словник-довідник: 30 000 слів і виразів сучасної української мови», «Тлумачний словник-мінімум української мови», Палюга Л. «Словник синонімів української мови», Чак Є. «Таємниця слова», Кацавець Р. «Золоте джерельце», «Новий довідник: Українська мова та література», «Модний словник»(ж-л «Жінка» 2015р. №2), Пам’ятник літері «Ї» («Велика дитяча газета» 2014р. №2.), Походження назв країн (ж-л «Колосок» 2015р. №2).

Відповідальна Українець С. І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top