Бібліотрансформер “Екологія Прикарпаття”

image0021 квітня в бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька 100) проходив бібліотрансформер “Екологія Прикарпаття: Інформуємо, рекомендуємо, радимо прочитати” для широкого кола читачів з нагоди Дня Землі.

Відвідувачі отримали інформаційні листівки “Території Івано-Франківщини із найскладнішою екологічною ситуацією” та переглянули презентацію “Екологічне майбутнє в наших руках”. Таким чином вони дізналися, що на території Прикарпаття щороку у спеціально відведених місцях захороняється близько 600 тис. тонн відходів; 80% проб показують – якість води не відповідає умовам держстандарту; всі водойми наближаються до 3 класу забруднення, в той час як очисні споруди розраховані на прийом води 1-2 класу. Усе це, а також електромагнітний смог від теле- та радіостанцій, мобільних телефонів і безпровідних маршрутизаторів погіршують умови нашого з Вами життя. Змінити цю ситуацію може кожен із нас, якщо берегтиме природу рідного краю.

Різноманітні цікавинки присутні прочитали у статтях із списку літератури “Природа Прикарпаття – наш спільний дім”: ознайомилися з історією дуба Карпінського на Коломийщині, якому 900 років, діяльністю “Товариства захисту тварин”, що працювало в Івано-Франківську більше 100 років тому.

Останнім модулем нашого бібліотрансформера була екологічна вікторина. Відповіді на запитання: чому оцинкованому та меламіновому посуду не місце на кухні, скільки років меблі з ДСП отруюють приміщення формальдегідом та ін. – учасники шукали у книзі-пораднику “Екологічний дороговказ”.

Відповідальна за проведення М.В. Козак-Дидич.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top