Бібліо-блискавка “Куріння – це хвороба: кидай курити сьогодні”

19.11.2020 на абонементі ЦБ (вул. К. Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради була представлена бібліо-блискавка “Куріння – це хвороба: кидай курити сьогодні”(До  Міжнародного дня відмови від куріння).

Міжнародний день відмови від куріння (No Smoking Day) — відзначається щорічно в третій четвер листопада в більшості країн світу, встановлений Американським онкологічним товариством (American Cancer Society) в 1977 році. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я 90% смертей від раку легенів, 75% – від хронічного бронхіту і 25% – від ішемічної хвороби серця – обумовлені палінням. Кожні десять секунд на планеті вмирає один курець, а до 2025 року цей рівень може підвищитися до однієї людини за три секунди.

Мета Міжнародного дня відмови від куріння – сприяти зниженню поширеності тютюнової залежності, залучення до боротьби проти куріння всіх верств населення і лікарів усіх спеціальностей. Профілактика тютюнопаління та інформування суспільства про згубний вплив тютюну на здоров’я. Куріння вважають шкідливою звичкою 47% з числа опитаних городян, залежністю – 38%, за невиліковну хворобу – 9%, не змогли визначити свого ставлення до паління – 6% респондентів. 

Слід зазначити, що при добрій обізнаності про шкоду тютюнопаління для здоров’я, мало хто прагне позбутися від нікотинової залежності. Або людина не усвідомлює всієї тяжкості наслідків вживання тютюну для свого здоров’я, або вважає, що хвороба його не торкнеться, або звичка палити настільки сильна, що немає можливості від неї відмовитися. 

З цією метою працівники абонементу виготовили листівку-пам’ятку “Зроби свій вибір”, а також було розгорнуто бібліо-виставку “Кинь курити сьогодні”.

Відповідальна за захід – Данилів Л.В. 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top