Бібліогра “Фейк-детектор: правда чи ні”

Щороку 26 листопада з 1994 року з ініціативи Міжнародної академії інформатизації відзначають Всесвітній день інформації.
Щоб звернути увагу на важливість передачі інформації у сучасному суспільстві, в бібліотеці – філії № 22 (с. Тисменичани) Івано – Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, пройшла бібліогра “Фейк-детектор: правда чи ні”.


Роль інформації в теперішньому світі – неоціненна. Тому ми запропонували нашим користувачам поговорити про роль інформаційної грамотності та інформаційної культури. У ході нашої зустрічі активно висвітлювалися поняття й форми інформації та основні інформаційні процеси: пошук, відбір, передавання та захист інформації. Дізнавалися що таке фейк, фейкові сторінки в соціальних мережах та для чого їх створюють. Як навчитися відрізняти правдиву інформацію від видуманої. А завершилась зустріч інтелектуальним змаганням «Правда чи ні?».


З стрімким розвитком інформаційного суспільств  виникає потреба у отриманні якісної та перевіреної інформації із надійних джерел, тому ми ще раз переконалися, що варто усвідомлено відноситися до інформації, аналізувати її перед тим, як споживати чи поширювати.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top