“Скорботний 33 – й: запали свічку”

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи, творців цієї чорної сторінки в історії України.

День пам’яті жертв голодомору відзначається в Україні щорічно в четверту суботу листопада. Цього року ця сумна дата  припадає на 26 листопада і на переддень цієї дати, 25 листопада 2022 року,  у бібліотеці – філії №8 МЦБС Департаменту культури Івано – Франківської міської ради бібліотекарка підготувала інфо – stop «Скорботний 33 – й: запали свічку».

90 років тому представники путінського режиму, приспішники Сталіна вчинили в Україні Голодомор, загубивши мільйони життів українців. Сьогодні рашисти переслідують ту саму мету – геноцид українського народу. За дев’ять місяців повномасштабної війни ми побачили: країна  – агресор хоче знищити нашу ідентичність, культуру та мову. Щоб запобігти повторенню таких трагедій і злочинів минулого, маємо берегти пам’ять про тих, хто став жертвою, та боротися проти тих, хто продовжує злочин проти людства.

 Також була оформлена виставка пам’ять «Чорна тінь Голодомору».

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top