Бібліо-майстерня «Писанки чудові – різнокольорові»

Серед традиційних свят в українській культурі є свято Великодня. Воно вважається найсвітлішим, найважливішим святом й пов’язують його з Воскресінням  Ісуса Христа…  Писанка – це символ весни, сонця, повернення природи до життя. Розпис писанки – один з найвідповідальніших етапів підготовки до Великодня, адже вони не лише прикраса, а й оберіг на цілий рік.

До Великодніх свят 14 квітня 2023 року, о 14.00 годині, працівники бібліотеки-філії №4 (вул. Коновальця, 132а) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, було підготовлено і  проведено бібліо-майстерню  по розмальовці та декоруванню писанок «Писанки чудові – різнокольорові». Участь у  заході взяло багато  учасників. Приєдналися до цього рукоділля й ГО інклюзивного гуртка «Об’єднані любов’ю», зі своєю керівничкою Червак Марією Володимирівною. Ця форма роботи користується великою любов’ю у маленьких читачів. Дітям були роздані заготовки яєць, а також пензлики, дерев’яні палички, кольоровий папір та фарби.

З цікавої розповіді бібліотекарки, читачі дізналися про способи створення писанок та  зміст закодованих символів. А ще,  послухали цікаву легенду про писанку та історію свята Великдень.

Під час майстер-класу, діти з ентузіазмом фантазували та експериментували, від чого отримали велике задоволення. Вимальовуючи чудернацькі кривульки на крихкій поверхні, наші гості творили мистецькі шедеври, які мали змогу взяти додому. Кожен створив свою власну писанку, з оригінальним візерунком та вклав в неї частинку себе. Багато з присутніх вперше розписували  писанку фарбами. 

На завершення заходу,  голова ГО «Об’єднані любов’ю» , Червак Марія подарувала для нашої бібліотеки чудовий святково-великодній декор, за що ми їй щиро вдячні.

Сподіваємось,  що сьогоднішній день всі запам’ятають,  як один з найкращих,  який проведений весело, й з користю.

Працівники бібліотеки – філії №4, вітають усіх з прийдешніми Великодніми святами та бажають Перемоги,  миру, радості, здоров’я, достатку та Божої благодаті.

Відповідальні за проведення Магас М. М., Ліктей Н. К.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top