Біобібліографічна довідка “Столітній ювілей А. Дімарова”

“Я писав твори не для того, щоб вони втовкмачували вічні цінності, як люблять про це говорити деякі поважні метри, а щоб людина взяла мою книжку, забула про негаразди і їй трішки полегшало на душі від того, що вона прочитала”
А. Дімаров

17 травня 2022 року в бібліотеці-філії №14 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготовлена і презентована біобібліографічна довідка з нагоди столітнього ювілею А. Дімарова.

Анатолій Дімаров (1922 – 1914) – талановитий майстер української прози, автор багатьох самобутніх художніх творів про часи примусової колективізації, голодомор 1932-1933 та масові репресії в Україні. Лауреат Державної премії ім. Т. Шевченка за роман у двох книгах “Біль і гнів”(1981). Його творчий доробок об’ємний і різноманітний: повісті, романи, епопеї, книги для дітей, новели, оповідання, есе. Біобібліографічна довідка складається з розділів: ”Біографія”; “Творчий шлях”; “Бібліографія”, містить анотації на основні твори письменника та його спогади “Прожити і розповісти”.
Твори Анатолія Дімарова актуальні і сьогодні, прочитання Їх наповнюється новим змістом.

Відповідальна: А.С. Араджіоні.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top